vinska.klet@frelih.si         

BONUM VINUM LAETIFICAT COR HOMINIS

Dobro vino razveseljuje človeška srca

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.frelih.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.
Splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine frelih.si, ki jo upravlja Vinska klet Frelih d.o.o., Šentrupert 35, 8232 Šentrupert (v nadaljevanju ”ponudnik”), pravice in obveznosti ponudnika in obiskovalcev spletne strani frelih.si ter uporabnikov, ki izvršijo nakup (v nadaljevanju ”kupec”).

Podatki o ponudniku

Vinska klet Frelih d.o.o.
Šentrupert 35
8232 Šentrupert

ID za DDV: SI 31909337
Matična številka: 1871056000
Zakoniti zastopnik: Veronika Frelih, direktor
DDV zavezanec: DA
Poslovni račun odprt pri NLB d.d.: SI56 0297 1025 4127 797
Registrski organ: Okrožno sodišče Novo mesto

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu dostopne naslednje informacije:

 • Identiteta podjetja (ime in sedež ponudnika),
 • Kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom,
 • Bistvene značilnosti blaga,
 • Pogoji dostave artiklov (stroški, način in rok dostave),
 • Jasno in nedvoumno označene cene ter razvidno prikazane, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
 • Možni načini plačila,
 • Časovna veljavnosti ponudbe.

Prijava

Ob registraciji na www.frelih.si si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa in se hkrati strinja z vsebino pogojev poslovanja.

Naročila, potrditev naročil

Ko ponudnik prejme naročilo poslano s strani kupca, mu ta potrdi prejem naročila. Ta potrditev ne zagotavlja, da je blago na zalogi in da se je pričela odprema blaga, ampak le obvestilo kupcu, da je ponudnik prejel naročilo in da je stekel postopek preveritve dobavljivosti blaga. Po preverbi o dobavljivosti ponudnik izdobavi blago. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik pošlje potrditev naročila.

Cene

Vse cene na spletni strani so navedene v EUR, razviden je tudi DDV.
Znižana cena je znižana redna cena, ki velja za določen ali nedoločen čas in je vezana na redno ali akcijsko ponudbo ali predhodne dogovore.
Vse cene navedene na frelih.si so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Cena izpisana ob koncu posameznega naročila je sestavljena iz stroška nakupa blaga, stroškov pošiljanja in morebitnih stroškov plačila. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Veljavna je tista cena, ki je objavljena v trenutku oddaje naročila.
Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Zaradi narave poslovanja si ponudnik prizadeva podatke o izdelkih spreminjati in ažurirati hitro in pogosto. Kljub prizadevanju pri zagotavljanju ažurnih in točnih podatkov v spletni trgovini frelih.si, se lahko zgodi, da je podatek v opisu napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se podatek spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil dostop do nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možno rešitev.

Slike izdelkov so simbolične in nujno ne odražajo v celoti dejanskega stanja izdelka.

Način plačila, dostava in stroški dostave

Plačilo blaga v spletni trgovini frelih.si je mogoče z naslednjimi načini:

 • Plačilo po predračunu. Kupec prejme predračun na naveden elektronski naslov. Po prejetju plačila odpremimo pošiljko.
 • Plačilo prek sistema varnega plačevanja PayPal in na spletni strani navedenimi plačilnimi karticami.
 • Če predhodno dogovorjeno, je možno tudi z odloženim plačilom.

Dostavo naročenega blaga opravljamo z lastno logistično službo ali z ostalimi dostavnimi službami / pogodbenimi partnerji.
Naročeno blago lahko prevzamete tudi osebno v poslovalnici Skladišče Ljubljana (Peruzzijeva ulica 24, 1000 Ljubljana).

Za dostavo blaga na območju Slovenije je strošek dostave enega paketa 7,34€ + DDV, za ceno večih paketov pa 3,65 € + DDV. Za naročila nad skupno vrednostjo 60,00€ – vključno z DDV je dostava brezplačna. Za dostave izven Slovenije bomo primerjali cene vsaj dveh ponudnikov storitev dostavnih služb in izbrali najcenejšega ter za strošek bremenili kupca.
Rok dostave naročenega blaga je načeloma 2-3 delovne dni, v izrednih primerih lahko tudi do 10 delovnih dni. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku.

V primerih, ko ponudnik pravočasno odpremi naročene izdelke, ponudnik ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca.

Za izgubo ali poškodbo pošiljke odgovarja dostavna služba. Ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo, takoj po obvestilu.

Odstop od nakupa, vračilo kupnine

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od naročila. Kupec lahko blago lahko vrnete na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov vinska.klet@frelih.si

Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vrnjeno blago mora kupec vrniti nepoškodovano, originalno zapakirano in v nespremenjeni količini podjetju Vinska klet Frelih d.o.o. na naslov Šentrupert 35, 8232  Šentrupert. Stroške vračila blaga plača kupec.

V kolikor odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in pregledu, da je blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini, vrnemo vsa izvršena plačila. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni po prejemu sporočila o odstopu ter vračilu blaga.
Kupec naj ob vračilu blaga priloži račun za blago, osebne podatke ter transakcijski račun, kamor se bo kupnina vrnila.

Zavrnitev naročila

Spletna trgovina si pridružuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ja pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti, zavrne.

Reklamacije

Prizadevamo si za zadovoljstvo naših kupcev, zato vam v primeru, da ste prejeli blago, ki ne ustreza vašim željam ali potrebam, nadomestimo z drugim ali vam na vašo željo vrnemo denar. Nepoškodovano, neuporabljeno in blago v originalni embalaži nam lahko vrnete v roku 15 dni od nakupa na naslov: Vinska klet Frelih d.o.o., Šentrupert 35, 8232 Šentrupert in vrnili vam bomo kupnino. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila originalna embalaža ali blago uporabljeno.

V primeru, da je paket, v katerem je kupec prejel naročeno blago fizično poškodovan, v njem manjka del naročila ali kaže znake odprtja, mora kupec sporočiti reklamacijo dostavljalcu ali kurirski družbi, ki je blago dostavila in nam v vednost. Skupaj z našim pogodbenim partnerjem bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Varnost spletne trgovine

Ponudnik zagotavlja ustrezna tehnološka sredstva in varnostno-zaščitne sisteme, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov.

Varovanje podatkov

Ponudnik Vinska klet Frelih d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani www.frelih.si, bodo uporabljeni izključno za potrebe izvedbe naročila in dostave ter pošiljanje ponudb, informativnih gradiv, računov in ostale dokumentacije. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretji osebi.
Vaše podatke potrebujemo za nemoten proces izvedbe naročila in morebitnih obvestilih o naročilu.

Za izvedbo nakupa v spletni trgovini frelih.si potrebujemo naslednje podatke, po katerih vas vpraša sistem:

 • Ime
 • Priimek
 • *Podjetje (če gre za pravno osebo), davčno številko in vse ostale obvezne podatke, ki jih predpisuje veljavna zakonodaja
 • Telefon
 • Rojstni dan (za presenečanje strank)
 • Email naslov
 • Naslov
 • Kraj
 • Poštna številka

Sistem spletne trgovine lahko samodejno zbira še nekatere druge podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Kot npr. naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine frelih.si ter za optimizacijo. Uporabnik se z uporabo spletne trgovine frelih.si s tem strinja.

Pritožbe in spori

Ponudnik si prizadeva vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in reševanja morebitnih sporov. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov.
Uporabnik (kupec) lahko pritožbo odda na e-poštni naslov vinska.klet@frelih.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Spletna trgovina si pridružuje pravico do sprememb Splošnih pogojev kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila. Zadnja sprememba: 30.08.2022
Želimo vam prijetne in ugodne nakupe v naši spletni trgovini.

Vinska klet Frelih d.o.o.

POMEMBNO

Izdajanje in dostava vina ali ostalih alkoholnih pijač se lahko izvede samo osebam, starejšim od 18 let. Zato mora biti kupec v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik odstopa od pogodbe. Kupec/uporabnik s strinjanjem s splošnimi pogoji potrjuje, da je starejši od 18 let. Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

 

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Dostava