Polsuha penina, ki je po klasični metodi pridelana iz ročno obrane žametne črnine. Živahno vino je lososove barve, v igrivem okusu se zaznajo note kruhove skorje in kvasovk. Izrazit kompleksen vonj spominja na malino.
Dodatne informacije
Teža | 1,74 kg |
---|---|
Trgatev | 2014 |
Vinorodni okoliš | Dolenjska |
Lega | Zadraga (jug, jugovzhodna, severovzhodna) |
Nadmorska višina | 390 -450m |
Alkohol | 11,5%vol. |
Sladkorna stopnja | polsuho (sec) |
Doziranje | 17 g/l |
Način pridelave | klasična metoda |
Zorjenje | najmanj 72 mesecev na drožeh |
Temperatura serviranja | 6-8°C |
Maruša –
Odlična penina, za vsako priložnost. Najbolj pa paše zraven dobrega kosa torte 🙂
Mojca –
Zelo lahkotno in osvežujoče peneče vino. Nazdravili na sinov rojstni dan. Zelo všeč.